Csizi Péter felelősségét vetette fel hiányügyben a Jobbik

A Jobbik ma sajtótájékoztatót tartott a pécsi önkormányzat többmilliárdos hiányáról. Szerintük többek között Csizi Péter országgyűlési képviselő felelőssége is felmerül az ügyben.

Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor, a pécsi közgyűlés két jobbikos képviselője tartott sajtótájékoztatót a Városháza előtt az önkormányzat sokmilliárdos hiányával kapcsolatban. Mivel a 6-os úton 15 percet ültem a dugóban, pont lemaradtam az eseményről, úgyhogy felhívtam Fogarasi Gábort, aki telefonos sajtótájékoztató keretében számolt be a sajtótájékoztatóról a Szabad Pécsnek. (Legközelebb biciklivel megyek, az biztos.)

A politikus elmondta, több mint ötmilliárdos hiánya van a városnak, ami az önkormányzati cégek adósságával együtt akár 20 milliárd is lehet

Fogarasi szerint nem Páva Zsolt az egyedüli felelőse ennek az általa totális kudarcként definiált helyzetnek, Csizi Pétert, a város fideszes országgyűlési képviselőjét legalább ekkora felelősség terheli.

“Csizi most hárítja a nyilatkozatok lehetőségét, pedig máskor gyakran oszt meg velünk bölcs és nemes gondolatokat” - ironizált Fogarasi.

A képviselő rámutatott, Csizi az előző ciklusban alpolgármester volt, és irányítója a folyamatoknak. Emlékeztetett, a Fidesz 2009-ben felszólította Szili Katalint, ne tegyen úgy mintha semmi köze nem lenne a szintén sokmilliárdos hiányt összehozó szocialistákhoz. Szerinte most Csizi sem tehet úgy mintha nem lenne köze a kialakult helyzethez.

Fogarasi úgy véli, most nagyon komoly lobbierővel rendelkező országgyűlési képviselőkre lenne szükség, de Csizi Péter lobbiereje a nullával egyenlő, alkalmatlan a város képviseletére.

Hangsúlyozta, a városban nem jött létre elég piaci alapú munkahely, az ipari park üres, a közpénzek helyi kiskirályokhoz jutnak el, s miközben azt kommunikálják, hogy Pécs fejlődik, ennek pont az ellenezője igaz.

“Arra készülünk, hogy leváltjuk Pécsen a Fideszt” - mondta Fogarasi.

Fogarasi szerint sokat mondó, hogy a városvezető koalíció tagjai, a helyi képviselők közül senki nem reagált sem Páva Szabad Pécsnek adott beismerő nyilatkozatára, sem a kialakult helyzetre általában, még azok sem, akik máskor, például a Facebookon, aktívan hozzászólnak különböző közéleti témákhoz. Ez szerinte egyrészt Páva elszigetelődésére utal, másrészt arra, hogy elismerik, nagy a baj, de nem vállalnak érte felelősséget.

Pedig, így a jobbikos képviselő, a felelősség nem csak Páva Zsolté, hanem a fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselőké is.

forrás: http://szabadpecs.hu/metal/item/705-csizi-peter-felelosseget-vetette-fel-hianyugyben-a-jobbik