Február 25-én a kommunizmus áldozataira emlékeztünk.

A Mai napig a legaktívabb szembenállást a kommunistákkal szemben Magyarországon a Jobbik végzi. Ezt jól mutatja a kommunista luxusnyugdíjak elleni küzdelem, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalának pártolása és megemlékezések is. A 2060-ig titkosított, mágnesszalagon lévő adatok kutathatóvá tételét, nyilvánosságra hozatalát is szorgalmazza a párt, hiszen a sokat emlegetett elszámoltatás alapjául csak ez szolgálhat. Erre természetesen nem került sor, sem a szocialista, sem a Fidesz kormányok ideje alatt, ez is tovább erősítheti bennünk, hogy nekik bizony van takargatni valójuk.

Mind a mai napig nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy ez a több millió áldozat nem statisztika és nem csupán egy fejezet a történelem könyveinkben, hanem emberek, családok, szülők és gyermekek egyaránt. A kommunista diktatúra ugyanis azzal, hogy emberek életét vette el, ezáltal közvetlenül családokat tett tönkre generációkra.

De nem csak kivégzéssel tehették ezt meg, hiszen az államosítások korában egy-egy vállalkozó, a családját eltartani kívánó embert is elértek az államosítások így elveszítették megélhetésüket, életük munkáját és annak termését, ezzel pedig szintén nem csak őket, de egész családjukat és még az utánuk következő generációt is sikerült tönkretenniük.