Meszesen a helyzet változatlan

Továbbra is drogosok járják Meszes utcáit, a békésebb, és kevésbé békés területeken egyaránt. Az ott lakók szerint egyre többen vannak, a helyzet egyre elkeserítőbb. A rendőrség semmit nem tud vagy akar tenni az ügyben, végtelen tárháza van a kifogásaiknak, hogy miért hagyják magára Meszest, a meszesieket.
Ahogy a videón látszik, valószínűleg nem egy menő informatikai cég két rendszerszervezőjéről van szó, akik zsenialitásukkal keresik meg a pénzt az árura. Az is elképzelhető, hogy segélyekből, talán közmunkából tartja el a családjuk őket, és az adófizetők pénzét költik drogokra.

Én nem is velük foglalkoznék, sokkal jobban érdekel, kik árusítják ezt a hihetetlen mennyiségű tudatmódosító szert ott Meszesen, és ez miért kerüli el a rendőrség figyelmét. Amikor méregdrága autókkal furikáznak olyan alakok, akik ránézésre – finoman szólva – nem a több diplomájukkal keresik meg a napi betevőt, vagy készpénzért vásárolnak jó drága ingatlanokat, akkor az emberben felmerül a kérdés: miből?

Számtalanszor megkérdezem mindenkitől: ha a rendőrség egy-egy bűncselekmény miatt kapcsolatba kerül olyanokkal, akik feltűnően gazdag életet élnek adózott jövedelem nélkül, akkor miért nem vizsgálja, miből lett ennyi pénzük? Válasz természetesen nincs.

Továbbra is virágzik a Komlói úton a prostitúció, ráadásul nem vagyok meggyőződve, hogy nem kiskorúak árulják a szolgáltatást. Náluk is az tartom a legfontosabb kérdésnek, kihez kerül az a pénz, amit ők megkeresnek. A rendőrség miért nem tud ennek is a végére járni.

2018-ban erről is szavaz a társadalom, a Meszesiek is, hogy ilyen környezetben akarnak tovább élni, vagy jöjjön egy olyan kormány, akinek vannak eszközei a rend fenntartására.

Gyimesi Gábor