Ordas nagy hazugság van a pécsi adósság körül

7,5 milliárdos hiánnyal küzd a pécsi önkormányzat, 2015-ben Páva Zsolt fideszes polgármester még azt nyilatkozta, hogy már csak 2 millió forint a város hitele. Tegnap ennek tökéletesen ellentmondó interjút adott Csizi Péter, a statégiai irányító testület vezetője.

Itt írtunk arról, hogy Pécs gyakorlatilag fizetésképtelenné vált a milliárdos adósságállomány miatt. A minap beszámoltunk Csizi Péter interjújáról is, ahol a város 2009-es szocialista vezetését hibáztatta a jelenlegi helyzetért.

Szerencsére az internet mindent megőriz, így ezt a PécsMa cikket is. A dátum 2015.01.15., Páva Zsolt polgármester egy akkori sajtótájékoztatón ismertette a város gazdasági helyzetét.

"Míg a csúcson 46 milliárdos volt az adósságállomány, ma mindössze 2 millió forint Pécs hitele; ez az az első olyan év húsz esztendeje, amikor a jövőre koncentrálhatunk a múlt helyett. Míg korábban minden pécsire 300 ezer forintos adósság jutott, addig ma 14 forint jut egy-egy lakosra"

 - így fogalmazott 2015 elején Páva.

Azt is hozzátette, hogy már nem a múlt terheinek, adósságainak a cipelése a legfontosabb feladat, sőt, a városnak nincsenek lejárt számlái és nem tartoznak senkinek.

Ennek fényében különösen érdekes a tegnapi Csizi-interjú. Ha a jelenlegi helyzet tényleg 2009-re vezethető vissza, akkor Páva Zsolt hazudott 2015-ben, vagy azóta sikerült újra ennyi adósságot összeszednie a fideszes városvezetésnek?