Fogarasi Gábor

 

E-mail: fogarasi.gabor@jobbik.hu
Bizottság: Népjóléti és Sport Bizottság, alelnök
Fogadóóra: Hamarosan!

Fogarasi Gábor vagyok, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje Baranya megye 1-es választókerületében.

Pécsett születtem és végeztem iskoláimat. Felsőoktatási tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetemen kezdtem meg azzal a céllal, hogy mély gyökerű tudásvágyamtól vezérelve politológus legyek. Jelenleg a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője vagyok. A mindennapokban szenvedélyesen sportolok, önálló háztartásban élek, de szüleimmel szoros kapcsolatban, szeretetteljes kötelékben.

Még gyerekként szembesültem azzal, hogy a településünk elvesztette a bányaiparban betöltött meghatározó szerepét, és ezzel együtt polgárainak jelentős része a munkalehetőségét. Ezt a 90-es években bekövetkezett tragikus változást a mai napig nem volt képes kezelni a hatalmon lévő elit, így a Pécsről történő elvándorlás mértéke országos viszonylatban is kimagasló. Félelmem, hogy a beruházások, így a munkahelyek tekintetében is vízió nélküli város elveszíti élhető jellegét, és a település egyre kevésbé lehet vonzó a kortársaim és a még ifjabb generáció számára. Szándékom, hogy képviselői munkámmal javítsam Pécs megítélését, és növeljem az itt élők biztonságérzetét.

Képviselőként küzdöttem azért, hogy önkormányzati tulajdonú ingatlanokba olyan családok kerülhessenek, akik betartják a közösségi együttélés szabályait.

Számomra elemi fontosságú a megfelelő számú pécsi munkahely létrehozása, és az európai léptékkel is méltó bérezés biztosítása. Hasonlóan kiemelt területként tekintem az esélyegyenlőséget, a hátrányos helyzetű, a szociálisan rászoruló embertársaim életének jobbá tételét, hangsúlyosan a gyerekeket érintő nehéz körülmények felszámolását.

A jövőben azért kívánok tenni, hogy valamennyien hozzájussunk a színvonalas egészségügyi ellátáshoz és oktatáshoz, az életszínvonalat és komfortérzetet javító lehetőségekhez, azaz ne csak kevesek kiváltsága legyen az érdemes létezés.

Az elmúlt években kilátástalanságba taszították a magyar családokat, a kormányok a hitelesség látszatát is kerülték. A döntéshozók komoly tartozása, hogy az erkölcsi és törvényi szabályokat is felrúgva teret adtak a lopásnak. Meggyőződésem, hogy a korrupció felszámolása, a vétkesek elszámoltatása kötelezettség, csakúgy, mint a reménytelenség megszűntetése és egy igazságos értékrend létrehozása.

A szívem a közösségemé, az eszem a józanság szolgálatában, a kezem tiszta és erős. Jelölésemmel ezeket állítom a választópolgáraim szolgálatába és mélyen hiszem, hogy ennek nyomán jobb esélyük van egy megérdemelt életre.