Gyimesi Gábor

 

Gyimesi Gábor a Jobbik pécsi elnöke, önkormányzati képviselő
E-mail: gyimesi.gabor@jobbik.hu
Fogadóóra: telefonon egyeztetett időpontban +36(20)2887416

1963-ban születtem Pécsett, nős vagyok, négy gyermekem van. A Zipernowsky Károly Szakközépiskolában érettségiztem 1981-ben. Első munkahelyem a pécsi Planetárium volt, majd 1983-ban egy barátommal megalapítottuk az ország első oktató GMK-ját. Közben elvégeztem a Pécsi Tanárképző Főiskola matematika-fizika szakos tanári szakát. Később helyettesítőként tanítottam volt iskolámban, majd a Gyors- és Gépíró Szakiskolában. Főállásban először az Egészségügyi Szakiskolában dolgoztam, majd a Janus Pannonius Gimnáziumban. Közben elvégeztem a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Számítástechnika Tanári szakát.

1992 óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen, a PSZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziumában. A számítástechnikán kívül számos tantárgyat tanítottam már az érettségi utáni szakképző évfolyamokon is: adatvédelmi és jogi ismeretek, logisztika, kiadványszerkesztés, médiatechnika, szervezés, gazdasági informatika.

Már fiatal koromban elhatároztam, hogy távol tartom magam a politikától, mert úgy éreztem, hogy az a hazugságok, üres ígéretek, és a korrupció területe. A közélet azonban mindig is érdekelt, igyekeztem követni az eseményeket. Az úgynevezett rendszerváltás első eufóriája utáni ráébredés arra, hogy minden politikai erő csak kifosztani, illetve idegenek által kizsákmányoltatni akarja az országot, nagyon elkeserített, mint egy hazájáért aggódó, nemzeti érzelmű embert. 2007-ben figyeltem fel a Magyar Gárda és a Jobbik tevékenységére, amely némi reménnyel töltött el.

Vona Gábor írásait olvasva azt vettem észre, hogy szó szerint azokat a gondolatokat fogalmazza meg, amik bennem vannak. Ahogy sikerült egyre többet megtudnom a Jobbik törekvéseiről, meggyőződésemmé vált, hogy ez az egyetlen mozgalom képes Magyarországot visszaadni a Magyaroknak, és olyan állapotokat teremteni, amelyre minden magyar állampolgár vágyik. Ebben a munkában szerettem volna én is tevékenyen részt venni, ezért jelentkeztem a Jobbikba. A tapasztalataim azt igazolják, hogy a Jobbik belülről is ugyanolyan tisztességes, és elkötelezett az ország sorsa iránt, mint ahogy kívülről látszik, tehát jó úton jár, meg fogja valósítani terveit.