A Fidesz a munkásőröket választotta a Szebb Jövőért Polgárőrség helyett

Az Országgyűlés összes frakciója elutasította a Jobbik módosító indítványát, amely a volt pártállami vezetőket, munkásőröket, ÁVH-sokat, kommunista rendőri vezetőket és III/III-as ügynököket kizárta volna a polgárőrök köréből.

A tervezetet benyújtó Németh Zsolt jobbikos képviselő szerint javaslatának leszavazása "megmutatja, hogy a forradalmi kormánypárt inkább a kommunista diktatúrák volt vezetőit, haszonszerzőit választja a nemzeti gondolkodású polgárőrök önzetlen munkája helyett".

 

 

 

Munkásőrök
Ők lehetnek polgárőrök...

A politikus úgy véli, az új polgárőrtörvénnyel a Fidesznek az a célja, hogy teljeskörű irányítást szerezzen a polgárőr szervezetek felett, s törvényi erővel zárja ki e tevékenységből "a hazájukért és a magyar családokért ingyen és bérmentve dolgozó Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet". A honatya szerint az új jogszabály azt is lehetővé teszi, hogy "csak az Orbán-kormánynak kedvező polgárőr szervezetek jöhessenek létre, amelyeket később a Fidesz folyamatosan ellenőrizhet".

Szebb Jövért Polgárőrség
...ők nem

Amennyiben az Országgyűlés többsége elfogadta volna a jobbikos javaslatot, úgy le kellene váltani az Országos Polgárőr Szövetség elnöki tisztségéből azt a Túrós Andrást, aki az úgynevezett rendszerváltás előtti szocialista diktatúrában országos rendőri vezetőként üldözte a változásokért kiállókat - mutat rá Németh, hozzátéve: "jelenleg egyedül a nemzeti radikális Jobbik küzd azért, hogy felszámolja az állampárti rendszer hagyatékát, s megkezdődjön a valódi elszámoltatás és rendszerváltás".

barikad.hu