Iványi Dalma tényleg nem érdemli meg a gratulációt?

Fogarasi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője, napirend előtt szólalt fel. Elmondta, hogy a PINKK Pécs 424, teljes ellenszélben, a várostól egy fillért sem kapva lett magyar bajnok.

Ráadásul, a városvezetés által igen komoly összegekkel támogatott PEAC-ot győzte le a döntőben. Az izgalmas, színvonalas finálé után, a PINKK játékosai semmilyen elismerésben nem részesültek, a Fideszes képviselők annak ellenére, hogy többségük ott volt a meccsen, végül nem gratuláltak a bajnokoknak. Fogarasi elmondta, Iványi Dalma tett már annyit a városért, hogy munkásságát elismerjék, sőt szerinte korábban több politikus is örömmel állt Iványi mellett egy fénykép erejéig, továbbá felháborítónak nevezte azt, hogy a Pécsen egyértelműen népszerűbb PINKK Komlóra lett száműzve.

A képviselő ígéretet tett arra, hogy amennyiben a város lakói bizalmat szavaznak a Jobbiknak, egyik első intézkedése lesz, hogy helyre hozza a pécsi női kosárlabda életét, hogy régi fényében ragyoghasson. A jelen lévő képviselők közül egyedül ő gratulált Iványi Dalmának, aki tíz bajnoki címet nyert Pécsen, ráadásul soha nem igazolt el, annak ellenére, hogy fénykorában a világ egyik legjobb játékosa volt. A város sportéletét is rendbe kell tenni, mert finoman szólva is gusztustalan és elképesztő az, ahogy a PINKK-el és Iványi Dalmával bánnak. A Fidesz szerint részben jogos a feltevés, ám szerintük „nem volt túl etikus, hogy a bajai NKK jogutódja lett, és így lettek a női nb1 tagjai”.

A Jobbikos képviselő emlékeztetett mindenkit arra is, hogy az utóbbi időben rengeteg kiváló edző és sportoló elhagyta Pécs városát, azért mert sem anyagi sem erkölcsi megbecsülésben nem részesítette őket a jelenlegi városvezetés.

Az, hogy mi lesz, a pécsi női kosárlabda sportág sorsa még senki sem tudja, de abban sokan egyetértünk, hogy a jelenlegi helyzeten sürgősen változtatni kell…

 

(pecsitukor.hu)