Jobbik: a bűnözőknek ne járjon segély!

A Jobbik pécsi sajtótájékoztatóján a főtéma a közbiztonság kérdése volt, pontosabban a nem létező közbiztonságé. Az elmúlt hetekben ismét megnövekedett az erőszakos bűnelkövetések száma, emlékezzünk csak a Király utcai esetre, ahol egy cigánybűnözőkből álló banda támadt rá helyi fiatalokra. A Jobbik szerint azonnali lépésekre van szükség!

 

A sajtótájékoztatót Fogarasi Gábor a Jobbik képviselője kezdte, aki elmondta, hogy Pécsen mindenki tudja, hogy kik az igazi bűnözők, beleértve a rendőrséget is, mégsem tesznek ellenük semmit. Ezek a bűnözők már-már büszkék arra, hogy törvénytelenül élnek, méghozzá nagyon magas életszínvonalon, és ez által rossz példát állítanak a fiataloknak. Fogarasi szerint elég, ha csak a Facebookon megnézünk néhány ismert pécsi bűnözőt, akiken látszik, hogy olyan életszínvonalon élnek, amit egy tisztességesen dolgozó, becsületes ember soha nem érhet el. Ezeknek a bűnözőknek általában sem munkahelyük sem adózott jövedelmük nem volt még soha, mégis milliárdos vagyonokra tettek szert. - Hol van ilyenkor a NAV? Az a NAV, akik a kisvállalkozókat nap, mint nap tudják ellenőrizni, és megbüntetni, az ilyen emberek ellen miért nem lépnek fel? A rendőrség, ahol pontosan tudják, hogy ezek a személyek nem tisztességesen élnek, miért hallgatnak? Ha le is csuknak egy-egy bűnözőt, általában ideje korán szabadulhat. Miért van ez? - tette fel a kérdését Fogarasi.

Ezután átadta a szót Gyimesi Gábornak, aki először az EMMI szavait idézte a roma holokauszt (pontosabban Porajmos) kapcsán. Ahogy az államtitkár úr fogalmazott, nemet kell mondani az erőszakra. Ezzel a Jobbik képviselője is egyetért, szerinte is vissza kell utasítani az erőszakot, ám a romák által elkövetett erőszakos bűncselekmények számát is csökkenteni kell. A képviselő egy konkrét esetre hívta fel a sajtó figyelmét. Szombaton hajnalban Meszesen két cigánycsalád esett egymásnak, óriási óbégatásra, szitkozódásra és verekedésre ébredtek a lakók. Ahogy Gyimesi fogalmazott, azok az emberek nem tudtak szombaton pihenni, akik egész héten becsületesen dolgoztak, rendesen fizették az adójukat, és akiknek az adójából élnek ezek a családok. A Jobbik ezek után bűnözőknek nem adna segélyt, és azok, akik ezt megkapják velük is aláíratnának egy papírt, amin az állna, hogy ezért a segélyért, mások keményen megdolgoztak.

A meszesi eset kapcsán a képviselő szerint az igazán felháborító az volt, hogy az egyetlen személy, akit hajnalban elvittek a rendőrök, reggel már szabadlábon volt, ráadásul büszkén mesélte, hogy kiket és hogyan vert meg. Ráadásul a cigánybűnöző gyereke is ott volt, aki példaképként tekint az apjára. Gyimesi elmondta, mindenáron el kell azt érni, hogy a fiatalok számára a bűnözés ne legyen követendő példa. Ezért a Jobbik javasolja, hogy az erőszakos bűncselekvők ne védekezhessenek szabadlábon, illetve önkormányzati lakást nem kaphasson olyan személy, aki bűnözésből tartja fent magát. 

 

(forrás:pecsitukor.hu)