A Jobbik Gyimesi Gábort indítja polgármesterjelöltként

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom pécsi alapszervezetének elnöke Németh Zsolt kezdte el a sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy a Jobbik természetesen indul Pécsen is, mind a tizenkilenc választókerületben fognak jelöltet állítani. Polgármester jelöltjük is lesz, az indok egyszerű: a mostani vezetéssel nincsenek megelégedve. A Jobbik pécsi szervezete egyhangúan támogatta Gyimesi Gábort, aki az előző ciklusban önkormányzati képviselőként tevékenykedett.

 

Gyimesi először is köszöni a pártjának a bizalmat, ahogy mondta, hatalmas megtiszteltetés az, hogy az ország második legerősebb pártjában lehet polgármesterjelölt, Pécsett. Véleménye szerint, ami a Jobbik országos szlogenje „Megélhetés, rend, elszámoltatás” az Pécsre is igaz.

- Munkahelyeket kell teremteni, méghozzá tisztességes magyar munkahelyeket. A közmunka program, a szociális támogatások és az éhbérért dolgoztató multik nem a város fejlődését szolgálják elő. Pécsen rengeteg diplomás munkanélküli van, talán arányait tekintve a legtöbb az országban. Ezt a magasan képzett réteget a városban kell tartani. Pécs legyen a fiatalok városa. Olyan magyar vállalkozókra van szükség, akik diplomásokat alkalmaznak, akár az informatika, akár az egészségügy világában. Ez mellett el kell érni, hogy Pécs önfenntartó város legyen, a környékbeli mezőgazdasági területek megművelésével elérhető lenne, hogy Pécsen helyben termelt élelmiszereket fogyaszthassunk, ez által rengeteg helyi gazdának és vállalkozónak biztosíthatnánk munkahelyeket. Továbbá szükség van arra, hogy a közbiztonság javuljon, vissza kell szorítani a cigánybűnözést, a városban nem kívánatos, erőszakos személyeket pedig börtönbe kell juttatni. Talán a legnehezebb pont az elszámoltatás lenne, hiszen az igazságszolgáltatás sok esetben nem független, de a nyilvánosság ereje alapja lehet a normálisan működő demokráciának. Pécs az ország egyik legkorruptabb városa, ahol a közpénzek és a közvagyon körül folyamatosan felmerül a korrupció, a mutyi és a felelőtlenség. Ezt meg kell állítani.– foglalta össze Gyimesi.

 

(forrás pecsitukor.hu)

z