Törvénytelenül kampányol a Fidesz Pécsett?

Pár héttel ezelőtt észlelhettük a városban, hogy ismeretlen személyek a „Pécs tegnap és ma 2009-2014” című kiadványt osztogatják, amely lapban hangzatos ígéretek mellett eu-s finanszírozású beruházások láthatóak, amely képek mellett egyértelműen felismerhető – pécsi fideszes képviselőkön kívül – Páva Zsolt polgármesterjelölt is. A lap olyannyira kampányízű, hogy a Baranya Megyei Területi Választási Bizottság elismerte annak kampánykiadvány jellegét, ám a jogos, jogilag megillető büntetést - kiadó híján – nem tudta kimérni. Később Pécs Megyei Jogú Város utolsó közgyűlésén elismerte a Fidesz, hogy a 100%-ban önkormányzati tulajdonú, tehát az adófizetők pénzén működő Pécsi Városfejlesztési NZrt. támogatta a kampánykiadványt.

Éppen ezért kimondhatjuk, hogy Páva Zsolt, illetve a Fidesz a kampányukat törvényellenesen a pécsiek nehezen befizetett ingatlanadójából finanszírozta, így minden pécsi lakos hozzájárult a Fidesz kampányához, ha akarta, ha nem.

Felhívjuk Páva Zsolt és a Fidesz figyelmét, hogy rájuk is vonatkoznak Magyarország törvényei, amelyek betartása számukra is kötelező. A Jobbik éppen ezért mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy feltárja a pécsi önkormányzat jutalombotrányait, tanácsadóbotrányait, törvényellenes kampányfinanszírozási botrányát és, hogy a Fidesz közeli vállalkozóknak, kocsmárosoknak miért is nem kell idejében megfizetniük a bérleti díjat, miközben a pécsieket az ingatlanadóval gyötrik.

Gyimesi Gábor,

a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője