Fodor Ibolyának le kell mondania a mandátumáról!

Ha a sajtóban megjelent hír igaz, miszerint Fodor Ibolyát, pécsi fideszes önkormányzati képviselőt 12 és fél millió forintos sikkasztás vádjával jogerősen másfélév felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, akkor a felszólítjuk a Fideszt, hogy haladéktalan mondassa le képviselőjét.

Érthetetlen számunkra, hogy a Fidesz hogyan engedhetett egy olyan embert közpénzek közelébe, akit jogerősen sikkasztásért egyszer már elítéltek. Ez mellett az eddigi Fodor Ibolya által vezetett egyesületnek juttatott „civilpénzeket” is szükségesnek látjuk tüzetesen átvizsgálni. A Jobbik szerint egy sikkasztásért elítélt képviselő (aki láthatóan nem mond igazat a saját ügyéről) nem juthat a pécsi adófizetők pénzének a közelébe, ezért, ha a Fidesz nem mondatja le Fodor Ibolyát, akkor elvárjuk, hogy ezek után önként adja vissza a mandátumát.

A Jobbik mindig is a leghatározottabban fellépett a politikusbűnözők ellen. Éppen az ilyen esetek miatt tartanák fontosnak a képviselők visszahívhatóságának intézményének létrehozását, és hogy ha a politikusok követnek el bűncselekményeket, akkor azok dupla büntetési tétel járjanak.

Gyimesi Gábor
Jobbik pécsi önkormányzati képviselője