Üres papírdoboz volt Orbán pécsi sztendápja a Jobbiknak

A Jobbik elegánsan egy nappal az esemény után, szerda délután reagált Orbán Vitkor pécsi szavaira. A párt pécsi képviselője, Gyimesi Gábor elmondta: vannak jogos ellenzői a bodai atomtemetőnek, de a Jobbik le is állítja az ügyet, ha hatalomra kerül, míg a többieknek erre nem nagyon van esélye.

- A Mátyás király-mesékhez hasonló ígéretekkel jött Orbán Viktor - mondta Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője a párt irodájában szerdán délután tartott sajtótájékoztatóján, majd kinyitott egy üres papírdobozt. Este kiderült, hogy nem is épül. Az aquaparkot illetően hasonló a helyzet, kiderült, hogy csak a Rátgéber akadémia lesz ennek a nyertese.

- Az ipari parkról szólt a következő ígéret - így a jobbikos képviselő, majd újabb üres papírdobozt nyitott ki, ezzel ugyanis csak a haszontalan területeket növelték.


A végén egy kis papírdobozt rejtő papírdobozt nyitott ki - ez volt a pécsi egyetem, a valamivel több, mint 2000 helyett 5000 külföldi diákot csábítanának ide. Gyimesi elmondta: a Jobbik, mint valóban nemzeti párt, attól tart, a magyar diákok szorulnak ki a felsőoktatásból.

A politikus szerint az Orbánt fogadó tömeg egyik fele az üres dobozokért ment, a másik része pedig, és itt a baloldali tüntetőkre gondolt, a saját korábbi kormánya ellen tüntetett. Leszögezte azt is, ha a Jobbik lesz hatalmon, nem lesz Bodán atomtemető. Gyimesi még az LMP tiltakozását tartja jogosnak, ám elmondta: az a párt nincs abban a helyzetben, hogy kormányra kerüljön. A halálbüntetésről azt mondta: a párton belül sem egyöntetű a fogadtatása, és leszögezte, csak nagyon indokolt esetben lehetne megfontolni.

Forrás: Pécsi Stop