Jobbik: azonnal állítsa le Páva a városházi luxusautók közbeszerzését

A botrányosra sikerült pécsi önkormányzati autóbeszerzés témájában tartott sajtótájékoztatót a Jobbik pécsi szervezete hétfő délután. Fogarasi Gábor szerint a Fidesz érzi a vesztét, ezért az utolsó pillanatokban még megpróbálja kiszolgálni a haverokat, Gyimesi Gábor szerint az autóbeszerzésre számolt pénz feléből több mint száz, nagy szegénységben élő gyermek vacsoráját lehetne megoldani egy éven át.

Amint arról beszámoltunk, február végén derült ki, hogy új autókat venne a pécsi önkormányzat, ki is írták gondosan a meghívásos közbeszerzési pályázatot Ezzel csak annyi gond volt, hogy a mellékletben a felső kategóriás autóra megadott műszaki megfelelők szinte szóról szóra megegyeztek a Volvo egyik típusának katalógusával, a középkategóriás autók paraméterei pedig a Mazda egyik modelljével mutattak kísérteties hasonlóságot.

A három meghívott kereskedőből csak egy, a Schneider Autóház forgalmaz Volvót és Mazdát. A szalon vezetője Schneider János, volt pécsi fideszes önkormányzati képviselő, az autóház parkolójában pedig még Csizi Péter is okította a párt aktivistáit a listázásra még 2009-ben. A napokban kiderült: a nyertes cég - dobpergés - a Schneider Autóház lett, ezt a városháza a törvényi határidőt túllépve tudta csak nagy nyögvenyelősen közölni portálunkkal.

A Jobbik pécsi szervezete hétfő délután sajtótájékoztatón reagált a történésekre.

- Emlékezzünk Páva Zsolt szavaira, amit a kampányidőszakban, és utána is többször hangoztatott: az elsődleges cél Pécsett a munkahelyek teremtése, Pécs versenyképességének növelése, az ehhez szükséges feltételek megteremtése, minden más csak utána következhet - kezdte a sajtótájékoztatót Fogarasi Gábor. A politikus szavai szerint emiatt meglehetősen visszás, hogy most 25 millió forint értékben luxusautókat vesz a város, holott ennek a pénznek sokkal jobb helye is lenne. Fogarasi szerint az autóvásárlás azt mutatja, hogy a Fidesz érzi a bukást, de az utolsó pillanatokban még megpróbálja kiszolgálni, kifizetni a fideszes barátokat, mint amilyen a fent említett kereskedő is.

- Ameddig külföldre kell menni a fiatalok zömének normálisan fizető munkáért, ameddig nincsenek valódi értékteremtő munkahelye, nincs közbiztonság, egy ilyen luxuskiadás felháborító - fogalmazott Fogarasi, hozzátéve: felszólítják Páva Zsolt polgármestert, azonnali hatállyal állítsa le a közbeszerzést.

- Ha a költségvetés szegény, mire fel ilyen luxus - ezt már Gyimesi Gábor mondta. Szerinte az is elég lenne, ha feleennyi pénzért venne autókat a város, lehet ugyan, hogy nem gyorsulna olyan jól, mint a most kinézettek, de nem is ez a lényeg. Azt sem érti, hogyan sikerült úgy lelakni a korábbi autókat, hogy már cserélni kell őket. Megjegyezte: kifejezetten csúnya húzás volt az újdonsült városi sajtóreferens nyilatkozata, miszerint azért kell Volvo, mert biztonságos, Páva rengeteget utazik, és senki nem szeretné, hogy úgy járjon, mint Toller László, aki 2006-ban szenvedett súlyos autóbalesetet, utána 2010-es haláláig kómában volt. 

Gyimesi szerint, ha csak feleennyiért venne autót a város, akkor a fennmaradó pénzből több mint száz, nagy szegénységben élő gyermek vacsorájáról lehetne gondoskodni egy éven át. 

- Közpénzről van szó, amivel sokkal felelősebben kell bánni, mint ahogyan azt a Fidesz teszi - zárta szavait.    

Forrás: Pécsi Stop.hu