Baj lesz a menekültekkel Pécsett

Gyimesi Gábor

A Jobbik szerint sokkal rosszabb a helyzet a Pécs város mellé tervezett  menekülttáborral kapcsolatban, mint anno a Zengőre tervezett NATO radar telepítési terve volt. Gyimesi Gábor éppen ezért arra ösztönzi a pécsieket és a helyi civileket, hogy tiltakozzanak a kormány döntése ellen.

 

A Jobbik keddi sajtótájékoztatóján Gyimesi Gábor elmondta, támogatják a martonfaiak tiltakozását és örülnek, hogy a környező települések lakói kiállnak saját érdekeik mellett. A Jobbik pécsi elnöke szerint, a Pécs határába tervezett menekülttábor nem csak martonfai, hanem pécsi ügy is, ezért a pécsi lakosokat is  tiltakozásra buzdítja.

Figyelmeztetet, hogy az Európában lévő hasonló táborok körzetében erősen megnövekszik az együttélés szabályait durván felrúgó olyan események, amik kifejezetten zavarják a táborok környékén élőket.

 Mivel a Pécs határába tervezett menekülttábor nyitott lesz ,így megnő annak a veszélye, hogy a befogadó állomásra érkező migránsok tömege, napi dolgaik intézést, Pécsett fogja bonyolítani. Így elkerülhetetlen,hogy a helyi lakosságra nézve ez ne legyen zavaró.A Jobbik arra kéri Őri Lászlót Pécs alpolgármestertét, a közbiztonság és bűnmegelőzési tanács elnökét, hogy hívjanak össze egy rendkívüli testületi ülést a pécsi közbiztonság témájában.

Gyimesi Gábor elmondta még, hogy rájuk kellett volna hallgatni, amikor fél ével ezelőtt már jelezték, hogy baj lesz a menekültekkel.