Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi polgármesterjelöltjének önéletrajza

Gyimesi Gábor1963-ban születtem Pécsett, nős vagyok, 3 gyermekem van. A Zipernowsky Károly Szakközépiskolában érettségiztem 1981-ben. Első munkahelyem a pécsi Planetárium volt, majd 1983-ban egy barátommal megalapítottuk az ország első oktató GMK-ját. Közben elvégeztem a pécsi Tanárképző Főiskola matematika-fizika szakos tanári szakát. Később helyettesítőként tanítottam volt iskolámban, majd a Gyors- és Gépíró Szakiskolában. Főállásban először az Egészségügyi Szakiskolában dolgoztam, majd a Janus Pannonius Gimnáziumban. Közben elvégeztem a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Számítástechnika Tanári szakát.

 

1992 óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen, a Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskolában. A számítástechnikán kívül számos tantárgyat tanítottam már az érettségi utáni szakképző évfolyamokon: adatvédelmi és jogi ismeretek, logisztika, kiadványszerkesztés, médiatechnika, szervezés, gazdasági informatika. Óraadóként tanítok a Comenius Szakközépiskolában is adatbázis-szerverek, és projectmenedzsment tantárgyakat. Emellett kényszerből alapítottam egy betéti társaságot is, melynek keretében szoftverfejlesztéssel, informatikai tevékenységekkel foglalkozom. Van egy sikeres iskolai adminisztrációs – tanulónyilvántató szoftverem, az utóbbi években pedig szállítmányozó vállalkozások számára fejlesztek szoftvereket.
Hobbim a georallye, ami tájékozódási és ügyességi autóversenyzést jelent. Sok szép eredmény és élmény után sajnos mára már csak annyi időm maradt, hogy a pécsi versenyeken tudok segíteni a rendezőknek.
Már fiatal koromban elhatároztam, hogy távol tartom magam a politikától, mert úgy éreztem, hogy az a hazugságok, üres ígéretek, és a korrupció területe. A közélet azonban mindig is érdekelt, igyekeztem követni az eseményeket. Az úgynevezett rendszerváltás első eufóriája utáni ráébredés arra, hogy minden politikai erő csak kifosztani, illetve idegenek által kizsákmányoltatni akarja az országot, nagyon elkeserített, mint egy hazájáért aggódó, nemzeti érzelmű embert. 2007-ben figyeltem fel a Magyar Gárda és a Jobbik tevékenységére, amely némi reménnyel töltött el.
Vona Gábor írásait olvasva azt vettem észre, hogy szó szerint azokat a gondolatokat fogalmazza meg, amik bennem vannak. Ahogy sikerült egyre többet megtudnom a Jobbik törekvéseiről, meggyőződésemmé vált, hogy ez az egyetlen mozgalom képes Magyarországot visszaadni a Magyaroknak, és olyan állapotokat teremteni, amelyre minden magyar állampolgár vágyik. Ebben a munkában szerettem volna én is tevékenyen részt venni, ezért jelentkeztem a Jobbikba. A tapasztalataim azt igazolják, hogy a Jobbik belülről is ugyanolyan tisztességes, és elkötelezett az ország sorsa iránt, mint ahogy kívülről látszik, tehát jó úton jár, meg fogja valósítani terveit.
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a munkában részt vehetek, hogy polgármester-jelöltként indulhatok a helyi választásokon. Büszkén képviselem a Jobbik törekvéseit a kampányban, és reményeim szerint később az önkormányzatban is. A mai politikai életnek jelentős tisztulásra van szüksége, vissza kell térnie a nyilvánosság elé, igazi társadalmi vitákat kell folytatni szakemberek bevonásával, mielőtt a politikusok döntéseket hoznának. Pécs egyetemi város, hihetetlen szellemi potenciállal rendelkezik, ezt ki kell használni a város, az itt élők érdekében.
A város eladósodásának kezelésére számos lehetőség van, amelyeket alkalmazni kell, de semmiképpen sem lehet a szolgáltatások, az egészségügy, a közoktatás további megszorításával oldani meg a jelenlegi helyzetet.
Sok tennivaló van a közbiztonság, a közlekedés területén is, hogy élhetőbb, tisztább, szebb legyen városunk. A közüzemi díjak sújtják leginkább a lakókat, amely problémára az önkormányzat lehetőségeihez mérten megoldásokat kell találni. A víz-, és a távhőszolgáltatás terén komoly lehetőségek vannak a számlák csökkentésére.
 
Gyimesi Gábor

 

Elérhetősége:
gyimesi.gabor@jobbik.hu

Kopogtatócéduláit itt a következő címeken tudja leadni:

Jobbik ? iroda, Teréz u. 11 ? 13., H ? P 10 ? 18 (0672-215-814)
Varázsceruza papírbolt, Nagy Lajos király út 8. H-P 9-17
Magyarok ? Világa ?a nemzeti értékek boltja, Keresked?k Háza 1. em. Rákóczi út 46.
Áfium étterem, Irgalmasok utcája 2. H-P 11-01, V 11 ? 24
Agro ? Shop, Bajcsy Zs. u. 8. H ? P 7:30 ? 16:30, SZ 7:30 ? 12:30
Fekete Kutya Söröz?, Pellérdi út 37. H-SZ 10- 22